29 במאי 2023

קורונה וירוס

אתר הקורונה הישראלי – עדכונים שותפים

האם פיתוח ישראלי יצליח לנטרל וירוסים כמו קורונה בתחבורה הציבורית?


בסטארטאפ הישראלי Vootto ראו כיצד הקורונה הפכה את השימוש בתחבורה ציבורית למסוכן, ובאמצעות שיתוף פעולה ייחודי יכול לטהר אוויר בכלי רכב ולנטרל בו את הנגיף לטובת הנוסעים


שנת 2020 תיחרט בדפי ההיסטוריה. זו השנה בה התרגלנו לצמצם אינטראקציות עם חברים, משפחה וקולגות למינימום, ובה הפך האינטרנט לחלק אף יותר משמעותי מחיינו. בניסיון להשתלט על הנגיף העולמי ועל מנת לצמצם את היקפי התחלואה, גורמים ציבוריים ורפואיים רבים השקיעו אנרגיה במציאת ההנחיות המתאימות לתקופה ובאכיפת סגרים. בעלי עסקים רבים נפגעו בתקופה הנוכחית, אך גם מי שאינו בעל עסק מצא עצמו נפגע בשל אי היכולת להגיע למקום העבודה.

אחד השירותים שהכי נפגעו מהקורונה הוא התחבורה הציבורית, ואיתו כמובן מאות אלפי האנשים שמשתמשים בה מדי יום. למעשה, מדובר בירידה של 57% מאז פברואר 2020 בשימוש בתחבורה הציבורית. לנתון זה השלכות קשות על חלק גדול מהציבור, שנאלץ להישאר בבית גם לא בימי סגר בשל החשש המוצדק להידבק בשעת נסיעה בכלי רכב ציבורי הומה אדם, שהרי אוטובוסים הם חלל סגור בעלי תחלופה גבוהה של אנשים, וככאלה הופכים לכר פורה להעברת המחלה דרך האוויר.

כעת, במקום להימנע מתחבורה ציבורית, נולד פתרון אמיתי שיאפשר לאזרחים רבים חזרה לשגרה מבלי החשש להידבק. Vootto, סטארטאפ ישראלי, פיתח מטהר אוויר נייד לרכב שמטרתו לשאוב את הנגיף, ללכוד אותו וכך לנטרל את הסיכון להדבקה במחלה.



תמונה: Pexels

Vootto פועלת מאז 2017 ומפתחת פתרונות טיהור אוויר שיוכלו לטהר זיהומים קיצוניים, כמו עשן סיגריות בתוך חללים סגורים. המוצר הראשון שפיתחה הוא מטהר אוויר לרכב, אשר נמצא כיום בשלבי הייצור שלו ויאפשר פעולת טיהור אוויר משמעותית על ידי להבים שפיתחה ומבנה ייחודי של זרימת אוויר, המקנים למכשיר עוצמת שאיבה הדומה לשיטת הפעולה של שואבי האבק של Dyson, המסוגלת להחליף, לסנן ולבשם את האוויר בכל חלל רכב בתוך חמש דקות. מערכת הסינון הארבע-שלבית של המכשיר מורכבת מפילטר HEPA, פחמן פעיל וחיטוי בתאורת UV שמאפשרים לנטרל עד 99% מכלל המזהמים שבאוויר כולל אלרגנים, עשן, כימיקלים ועובשים.

התגייסות הטכנולוגיה לטובת המשבר

עם פרוץ נגיף הקורונה, הרימה החברה את הכפפה ועבדה בשותפות עם שחקנים מרכזיים בשוק הסינון והטיהור כדי למצוא פתרונות למצב שנוצר. כך היא חתמה הסכם שותפות עם קבוצת א.ל.פילטרים, לפיו תוטמע ActiveShield – טכנולוגיית הציפוי הייעודית שפיתחה א.ל.פילטרים – במערכת הסינון של Vootto.  השילוב הזה יאפשר ללכוד את הנגיף ומזהמים נוספים, ובנוסף יבטיח את חיסול המעטפת החלבונית של הנגיף הקורונה לשם נטרולו.

המציאות מחייבת המשך עבודה מאומצת

עם הישמע הצהרות כמו זו של מנכ”ל ביונטק – משותפותיה של פייזר בייצור החיסון נגד הקורונה – כי למרות החיסונים צפוי הנגיף להישאר איתנו גם בעשור הקרוב לפחות, ברורה נחיצותם של פתרונות כמו זה של Vootto בחללים ובכלי רכב. ועם עסקאות מכירה של הפתרון שכבר נחתמות בימים אלה (כמו הזמנתן של 80,000 יחידות של המוצר לשנת 2021 מחברת Evia MT המצטרפת לרשימת הזמנות של כ-10 מיליון דולרים) הופכת Vootto לשחקן דומיננטי בשוק.

מאז הקמתה גייסה החברה כ-4 מיליון שקלים בשלושה סבבי השקעות דרך אנג׳לים, משקיעים פרטיים ופלטפורמת גיוס ההמונים של פיפלביז. מייסד ומנכ״ל החברה, רון אייל, הרכיב צוות הנהגה הכולל את עמר בר-לב, בעברו מפקד סיירת מטכ״ל, כיו״ר הדירקטוריון וכעת נמצאת החברה בסבב השקעות במטרה להשלים את הגיוס הנוכחי ולשם בניית תשתית שיווקית ואסטרטגית לקראת החדירה לשוק בסוף הרבעון השני לשנת 2021.























הכתבה בחסות פיפלביז

פיפלביז היא פלטפורמת השקעות ההמונים הראשונה, המובילה והמתקדמת ביותר בישראל שגייסה בהצלחה כבר עשרות מיליוני שקלים לסטארט-אפים ישראלים. פיפלביז מספקת את הפלטפורמה הנוחה והחכמה ביותר הן למשקיעים והן לחברות מגייסות. הפלטפורמה מהווה מנוף לחברות ומספקת להן אפיק מימון אטרקטיבי ולמשקיעים הזדמנות להנות מפירות ההצלחה החל ממאות שקלים בלבד. לפרטים נוספים, לחצו כאן.




Avatar

כתב אורח

אנחנו מארחים מפעם לפעם כותבים טכנולוגים אורחים, המפרסמים כתבות בתחומי התמחות שלהם. במידה ואתם מעוניינים לפרסם פוסט בשמכם, פנו אלינו באמצעות טופס יצירת קשר באתר.


קרדיט – פורסם לראשונה