
מספר החולים בקורונה ממשיך לטפס, והבוקר (שני) עדכן משרד הבריאות כי הוא עלה ל-250, בהם ארבעה במצב קשה. מדובר בעלייה של 37 חולים נוספים מאז אתמול, כולל שניים נוספים במצב קשה. בתוך כך, מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימון טוב, העריך בראיון בגלי צה"ל כי "נגיע השבוע להיקף של כ-2,500 בדיקות ליום".
כשנשאל על עובדת המעבדה המרכזית לנגיפים, שנדבקה בקורונה, אמר בר סימן טוב כי "תוך זמן קצר תהיה למעבדה חלופה, כל המעבדות האחרות בארץ התגייסו".
מנהלת מחלקה בבית החולים איכילוב אובחנה אתמול כחולה בקורונה, לאחר שפיתחה תסמינים קלים של הנגיף. מאז אובחנה בנגיף לא באה במגע עם מטופלים. כל עובדי המחלקה נכנסו לבידוד, יחד עם כ-30 מטופלים.
בנוסף, הודיע משרד הבריאות כי אחת החולות שנדבקו בנגיף הקורונה במרכז הארץ היא עובדת המעבדה המרכזית לנגיפים של המשרד. מצבה של העובדת קל והיא נמצאת בבידוד. ממשרד הבריאות נמסר כי המשרד עובד על יצירת חלופות לבדיקות באמצעות צוותים ממעבדות אחרות.
נושאים קשורים
אהבה ומגפה: מה אפשר לאחל להצגה שיש בה הכל?
יומיים לפני יום הולדתה: הפעוטה הלכה לעולמה
ארגון הבריאות העולמי: הקורונה מרימה ראש כמעט בכל מקום בעולם