
נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם
10:15 – מחקר: אלו ההשפעות ארוכות הטווח של מחלת הקורונה
כתב העת הרפואי The Lancet פרסם מחקר
על ההשפעות ארוכות הטווח של מחלת הקורונה. יותר מ-1,700 מחלימים ענו על שאלות החוקרים שישה חודשים לאחר ששוחררו מבתי חולים בווהאן. על פי המחקר, התסמין המדווח ביותר (63%) הוא עייפות וחולשה בשרירים, ואחריו קשיים בשינה (26%), חרדה ודיכאון (23%).
בתוך כך, מקסיקו דיווחה על 14,362 מקרי קורונה חדשים, ו-1,038 מתים. מדינת ניו סאות' וויילס האוסטרלית דיווחה על מקרה הידבקות חדש, ועל חמישה חולים שנמצאים בבידוד. במדינת ויקטוריה לא נרשמו הדבקות קהילתיות, ושוהה בה חולה אחד בבידוד. בקווינסלנד לא דווחו מקרים חדשים ביום הראשון של הסגר בן שלושת הימים שהוכרז במדינה.
בבריטניה, כל עובדי הרפואה הציבורית יוכלו לקבל את החיסון בעדיפות עליונה, ורובם צפויים לקבל את המנה הראשונה בתחילת פברואר. מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) אמר שמוטציות גנטיות של הקורונה כולל זו שזוהתה בבריטניה, עלולות להביא לתוצאות שגויות של בדיקות הקורונה.
8:45 – גרמניה: 1,083 חולי קורונה מתו ביממה האחרונה
הרשויות בגרמניה דיווחו כי ביממה האחרונה אובחנו 24,694 בני אדם כנדבקים בקורונה, ו-1,083 מתו כתוצאה מסיבוכי הנגיף. מפרוץ המגפה, 1,891,581 בני אדם בגרמניה נדבקו בקורונה, מהם 39,878 מתו.

8:20 – הקורונה בארה"ב: שיא של 290 אלף נדבקים ביממה
בארצות הברית אובחנו ביממה האחרונה כמעט 290 אלף נדבקים בנגיף הקורונה. זהו נתון שיא מפרוץ המגפה במדינה. כך עולה מנתוני אוניברסיטת ג'ונס הופקינס. כמו כן מתו עוד 3,676 בני אדם מהנגיף. יום קודם לכן נשבר בארה"ב שיא של קרוב ל-4,000 מתים במגפה תוך יממה. מפרוץ המגפה מתו בה בארה"ב יותר מ-368 אלף איש. בבתי החולים בארה"ב מאושפזים כ-131 אלף חולי קורונה.
8:05 – מפתחי החיסון הרוסי לקורונה ביקשו אישור חירום להשתמש בו מהרשויות בפיליפינים
מכון גמאליה שפיתח את החיסון הרוסי נגד נגיף הקורונה הגיש בקשה לשימוש חירום בחיסון מהרשויות בפיליפינים. חברת "פייזר" האמריקאית וחברת "אסטרהזנקה" הבריטית כבר הגישו בקשות דומות לרשויות בפיליפינים עבור החיסונים מתוצרתן.
נושאים קשורים
המו"מ על מיזוג שגרם לילין לפידות לצאת מההשקעה – TheMarker
חנויות ריקות, מראה עלוב וסוחרים מתוסכלים
הגל החדש: חמ"ל הקורונה מדווח על עליה משמעותית באשפוזי בית בשבועות האחרונים