29 במאי 2023

קורונה וירוס

אתר הקורונה הישראלי – עדכונים שותפים

הממשלה אישרה את תקנות החירום למעקב אחר חולי קורונה


בנימין נתניהו ()

"השימוש יוגבל ל-30 יום". נתניהו


הממשלה אישרה הלילה (בין שני לשלישי) פה אחד בישיבה טלפונית, שבה השתתף גם נציג מטעם הייעוץ המשפטי, תקנות לשעת חירום להפעלת הכלים הדיגיטליים במאבק בהתפשטות נגיף הקורונה.

 

אמש הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו כי הממשלה צפויה לאשר את התקנות, אף שהיוזמה נבלמה מוקדם יותר בכנסת. "דנו בממשלה במשך שש שעות בנושא הזה", אמר נתניהו. "כל השרים ביקשו להבטיח פיקוח קפדני על הנושא כדי שלא ייעשה בו שימוש לרעה. היועמ"ש נענה לבקשתנו ונאשר את השימוש בצעדים דיגיטליים לפרק זמן מוגבל של 30 יום".

 

הצהרת נתניהו אמש: "המגזר הציבורי יועבר למתכונת חירום"

 

ועדת המשנה למודיעין ושירותים חשאיים של ועדת החוץ והביטחון, שבראשה עמד ח"כ גבי אשכנזי, הייתה אמורה לאשר את התוכנית שעליה הכריז נתניהו במוצאי שבת, אך סיימה את דיוניה אתמול בשעה 16:00 מבלי שאישרה את המהלך. בשעה זו התפזרה הכנסת ה-22 ואיתה כל ועדות הכנסת. ועדת החוץ והביטחון של הכנסת ה-23 צפויה לקום רק בעוד כמה ימים וייתכן שאף בעוד כמה שבועות.

תחנת רכבת נתב

"יתרונות חסרי תחליף לשב"כ". ארכיון(צילום: עמית הובר)

העברת הדיון לוועדת המשנה למודיעין נועדה לאפשר את קיום הדיון ללא חשיפת פרטי התוכנית. מעקב השב"כ אחר מיקום חולי הקורונה נועד לאפשר התרעה לכל מי שנחשפו לחולים בדרכם. "היתרונות שהשב"כ מביא למאבק בנגיף הקורונה הם חסרי תחליף. מדובר כאן בהצלת חיים ממש כמו בזמן לחימה בטרור", אמר גורם בכיר המעורה בתוכניות להפעלת האמצעים הטכנולוגיים למאבק בהתפשטות הקורונה.

 

לפי התוכנית, שב"כ יעקוב אחר חולי קורונה מאותרים והמסלול שעשו עד שנכנסו לבידוד או אשפוז. הטכנולוגיה תאפשר לשב"כ לזהות את כל האנשים שנמצאו בטווח הידבקות מהחולה לאורך מסלול התנועה שלו, וכך ניתן יהיה לדווח להם ישירות למכשיר הטלפון שנחשפו למחלה ושעליהם להיכנס לבידוד או להיבדק.

544 (צילום: shutterstock)

מי שנחשף לחולה – יעודכן ישירות(צילום: shutterstock)


עם זאת, יש לציין כי האישור שניתן לשב"כ יאפשר חשיפה של מיקומי כל משתמשי הסלולר בישראל. באמצעות מערכות בינה מלאכותית ניתן יהיה להצליב במהירות רבה את מיקומם של כל האנשים שנמצאו בטווח סיכון, אך גם לדעת איפה כל אחד מהם נמצא בכל רגע מנקודת ההידבקות.

 

כמה מהחששות שהועלו בימים האחרונים סביב התוכנית הוכחשו על ידי גורמי ביטחון. כך למשל החשש שתהיה "חדירה" לטלפונים של כלל הציבור, או החשש שמדובר באמצעי אכיפת בידוד על מי שנדרשים להיכנס לבידוד בגלל חשש לחשיפה לווירוס. גורמי הביטחון הבהירו כי לא תהיה חדירה למידע בתוך הטלפונים של האזרחים, כמו למשל תוכן שיחות הטלפון וגם לא שיחות וואטסאפ. בנוסף, לא יעשה שימוש במידע ביומטרי, קרי זיהוי פנים באמצעות מצלמות במרחב הציבורי.



קרדיט – פורסם לראשונה