
בדיקת הקורונה הנוכחית הנקראת PCR, מאפשרת לגלות את נוכחות נגיף הקורונה בדגימה בתוך 6 שעות לפחות. היא מצריכה עובדי מעבדה מיומנים והליך ארוך יחסית עד לקבלת התשובה.
התפרצות הקורונה
– סיקור נרחב ב-ynet
המכשיר החדש של חברת Cepheid האמריקנית, מאפשר לבצע את הבדיקה גם ללא אישר מעבדה מיומן. המכשיר הרובוטי מאתר את נוכחות הנגיף בבדיקה בתוך 45 דקות. כך מתאפשר האבחון בחדרי המיון, ללא צורך לשלוח את הדגימה למעבדות מסויימות שם אורכת הבדיקה כאמור שעות ארוכות.
החברה מסרה כי כבר בשבוע הבא יוצבו מכונות הבדיקה בעשרות חדרי מיון בארה"ב וגם מחוצה לה. טרם נמסר מה עלות הבדיקה, בהשוואה לבדיקה הרגילה, אולם היא עשויה להגדיל משמעותית את כמות הבדיקות שניתן לבצע ביממה, ולאפשר איתור מוקדם יותר של הנגועים עוד לפני שהדביקו נוספים.
בשבוע שעבר דיווחה חברת "רוש" כי קיבלה אישור לשיווק מכשיר בדיקות רובוטי, שמאפשר לבצע מעל 4,000 בדיקות ביממה. מכשירים כאלה נרכשו גם על ידי משרד הבריאות הישראלי וצפויים להגיע בשבועות הקרובים לכאן.
חברה נוספת, ביומדיקס האמריקנית, פרסמה בשבוע שעבר כי סיימה לפתח ערכה מהירה לאבחון קורונה,
המאפשרת לקבל תשובה בתוך 15 דקות.
בניגוד לבדיקות הקיימות, הבדיקה החדשה היא מסוג "סרולוגיה", כלומר בודקת נוכחות של נוגדנים שנוצרו בגוף, בתגובה לחדירת נגיף הקורונה. הנוגדנים הם ה"חיילים" של מערכת החיסון, שנצמדים לנגיף הקורונה, ומאותתים למערכת החיסון ובעיקר לתאי הדם הלבנים, לשעוט לעבר הנגיפים ולחסל אותם, לפני שהם מתחילים לפלוש לתאים נוספים ולהתרבות.
כמות קטנה של דם נשאבת מהווריד וכמה טיפות ממנה מטופטפות אל המתקן. בתוך כרבע שעה מתקבלת התשובה: אם לא מדובר בהדבקה, יופיע פס בודד שיעיד על תוצאה "שלילית לקורונה". שני פסים מרוחקים, מעידים על הופעת נוגדן קורונה מסוג IgM המסמל הדבקה עכשווית בנגיף.
שני פסים עליונים מקורבים, מעידים על תוצאת IgG חיובי, פירושו של דבר שקיימים בגוף נוגדנים המעידים על הדבקה ישנה, של מספר שבועות אחורה, אך אין המדובר בהדבקה פעילה. כאשר מופיעים שלושה פסים, מדובר על "חיובי חזק", כלומר הדבקת עבר שעדיין פעילה, או הדבקה חוזרת בנגיף הקורונה.
לדברי החברה, הבדיקה כבר מתבצעת באופן שגרתי בסין, יפן, דרום קוריאה, איטליה ומדינות נוספות באירופה. עם זאת, היא עדיין לא עברה את אישור
מינהל המזון והתרופות האמריקני, ה-FDA, הידוע כארגון המחמיר בעולם באישורי תרופות וטכנולוגיה. לפיכך, כאמור, היא לא צפויה להיות מאושרת בינתיים בישראל, שכן משרד הבריאות הישראלי נוהג לאשר רק לאחר אישור ה-FDA.
/>
נושאים קשורים
המשק מתקרר, מצב הצרכנים הורע ורמי לוי שוב משאיר אבק למתחריו – TheMarker
סקס, סמים ונגה ארז: רובי וויליאמס רצה לבדר את הישראלים – והצליח
איש המוסד שנהרג באיטליה הובא למנוחות באשקלון: "לקח איתו הרבה סודות" – ynet ידיעות אחרונות