
משבר הקורונה: דיווחים שוטפים מהארץ
משרד הבריאות עדכן כי אובחנו בישראל עוד 96 חולים בנגיף הקורונה, בכך עלה מניין הנדבקים בנגיף בארץ ל-529. בין החולים שישה במצב קשה, 13 במצב בינוני, 498 במצב קל ו-12 שהחלימו.
13:00 – "חודש מרץ השחור" בשוק התעסוקה. כבר עכשיו ברור שחודש מרץ צפוי להיות כנראה החודש הגרוע בתולדות
שוק העבודה הישראלי. מתחילת החודש ועד היום בבוקר נרשמו 330 אלף דורשי עבודה בשרות התעסוקה, פי 13 מאשר בחודש פברואר. במקביל מתגבר קצב הנרשמים בשירות התעסוקה. אם במהלך רוב אתמול הקצב עמד על כ-5,000 לשעה הרי במהלך הלילה נרשמו 96 אלף ב-14 שעות כלומר 7,000 בשעה. במהלך מחר סביר שהמספר הכולל יגיע לחצי מיליון.
(שחר אילן)

12:45 – הכנסת ובתיהמ"ש יוחרגו מהתקנות לשעת חירום, אך לא ההייטק והיצואנים. הממשלה צפויה לדון ולאשר היום את הנוסח הסופי של התקנות לשעת חירום המגבילות את מספר העובדים שרשאים לשהות בו זמנית במקום עבודה, זאת בעקבות משבר הקורונה. מטיוטה לא סופית שהגיעה לידי כלכליסט
עולה כי התקנות לא יחולו על הכנסת, בתי המשפט, משרד מבקר המדינה ובית הנשיא. ובמילים אחרות, ועדות ומליאת הכנסת יוכלו להתכנס וכך גם בתי המשפט. עוד עולה מהטיוטה כי בשלב זה עמדתה של התאחדות התעשיינים לא התקבלה וכי ענף ההייטק והיצואנים לא יוחרגו. על כך אומר לכלכליסט ד"ר רון תומר נשיא התאחדות התעשיינים: "אם אכן יעצרו את התעשיות המייצאות, מדובר באובדן עשתונות של המערכת".
(אמיתי גזית)
12:30 – כל הבחינות של מועצת רואי החשבון שהיו אמורות להתקיים במאי נדחות למועד מאוחר יותר. בהתאם להנחיות משרד הבריאות, משרד המשפטים מודיע על דחיית בחינות שהיו מתוכננות להתקיים בתקופה הקרובה. דחיית הבחינות נעשית במטרה לשמור על בריאותם של הנבחנים ולאפשר להם ללמוד לבחינה בזמן שגרה. כאשר הדבר יתאפשר, ייקבעו מועדים חדשים והם יפורסמו זמן סביר לפני מועדי הבחינות החדשים. מלבד בחינות מועצת רואי החשבון נדחות גם הבחינה בנושא 'גישות ועקרונות בהערכת מקרקעין', מועד ראשון 2020, שהייתה אמורה להתקיים ב-23.4, נדחית למועד מאוחר יותר.
12:20 – החברות הציבוריות ממשיכות להדק חגורה. עוד חברות חותכות בשכר הבכירים, עוצרות דיבידנדים, מוציאות עובדים לחל"ת וסוגרות פעילויות כדי לצמצם בהוצאותיהן לאור הפגיעה הצפויה בהכנסותיהם לרבעונים הראשון והשני השנה . כך לדוגמא אלרוב נדל"ן, הנסחרת בבורסה בתל אביב, דיווחה אתמול בלילה (ה'), כי תסגור את המלונות שלה בישראל, פריז ואמסטרדם, בעקבות משבר הקורונה. גם שיכון ובינוי ואינרום דיווחו אתמול על הוצאת עובדים לחל"ת, ושיכון ובינוי הודיעה עוד כי תבטל הנפקת האג"ח שתכננה.
חברת משאבי האנוש למגזרי הסיעוד והבריאות דנאל, וחברת הנדל"ן בראק אן וי, דיווחו כי ידחו את הדיבידנדים שתכננו לחלק, ובראק אן וי ציינה עוד כי תפעל להורדת מינוף. חברת המלונות פתאל, שכבר החלה בצעדי צמצום הוצאות מעמיקים, דיווחה כי הצטרפה לאל על וחברת הדירוג מציב אותה ואת האג"ח שהנפיקה תחת בחינה עם השלכות שליליות, בעקבות משבר הקורונה.
(צלי גרינברג)
12:15 – בעקבות סגר הקורונה: משרד התחבורה מרחיב את תנועת המשאיות לעזה. לאור הנחיית הממשלה לסגור את כל מוסדות החינוך בארץ ולצמצם משמעותית את הפעילות במקומות העבודה, החליט המפקח הארצי על התעבורה קובי בליטשטיין, בתיאום עם משטרת ישראל וראש המועצה האזורית אשכול, להתיר תנועת משאיות בדרום עד למועד החזרה ללימודים בשעות הבוקר. נכון להיום הבאת סחורה לעזה התאפשרה רק בלילה. לפיכך, מיום ראשון תותר תנועת משאיות בכבישים המובילים לרצועת עזה, בכל שעות היום והלילה.
כזכור, לפני כשנה וחצי החליט משרד התחבורה לאסור תנועת משאיות וכלי רכב כבדים מעל 12 טון בכבישים 232 (מסוף כרם שלום), 241 (קיבוץ מגן עד אופקים) ו-234 (צאלים צומת רעים). האיסור חל בזמנו בין השעות 07:30 ל-09:00 בבוקר ובין השעות 15:30 ל-16:30 אחר הצהרים. ההגיון בסגירת הכבישים נומק בצורך להגביר את בטיחותם של תלמידי בתי הספר ותושבי האזור הנוסעים לעבודה וממנה מדי יום.
(ליאור גוטמן)
11:30 – ראשי ענף האופנה מצפים לפטור מתשלום ארנונה לרשויות. ראשי מגזר האופנה נפגשו הבוקר לישיבת חירום במשרד הכלכלה עם שר הכלכלה, אלי כהן. בפגישה נכחו הראל ויזל מנ"כל קבוצת פוקס, רוני אירני הבעלים של פקטורי 54, גדעון מוליוב מבעלי חברת MGS, ויעקב פרץ מבעלי אינטר ג'ינס.
בפגישה הבטיח שר הכלכלה לראשי הענף כי יפעל בתיאום עם שר הפנים אריה דרעי, שנמצא כעת בבידוד, כדי לפטור עסקים שיהיו סגורים בשל הנחיות הממשלה, מתשלום ארנונה, והרשויות יקבלו שיפוי מהמדינה. בתגובה לדברים אמר ויזל: "אנו מודים על ההודעה החשובה. ככה לדעתנו צריך לנהל משבר".
מאז תחילת המשבר פנו רשויות מקומיות למשרד הפנים בבקשה לקבל אישור להוריד ארנונה לעסקים, בניסיון לעזור לבעלי העסקים. על פי חוק, רשות מקומית איננה יכולה להוריד ארנונה על דעת עצמה.
(אורנה יפת)
11:00 – מיום א' – בדיקות קורונה גם למי שלא בבידוד. משרד הבריאות אישר לקופות החולים להתחיל בבדיקות קורונה לאנשים שאינם בבידוד. הבדיקות ייעשו במרפאות ייחודיות, לאלה הסובלים מתסמינים העלולים להחשיד למחלת הקורונה.
על פי ההנחיות, הוקמו בשבוע האחרון "מרפאות זקיף", בהן ייבדקו אלה הסובלים מחום ותסמינים נשימתיים כמו כאבי גרון, קוצר נשימה או שיעול. המרפאות ממוגנות, ומטרתן שלא לחשוף מטופלים אחרים לנגיף הקורונה. הפנייה למרפאות תיעשה עצמאית או בהפניה של הרופא בקופות, בשירותי האונליין.
המטופלים יוכלו להגיע למרפאות אלה ברחבי הארץ, והרופאים יורשו ליטול דגימה לאחר אישור משרד הבריאות. על פי ההערכות, הדגימות יסייעו לאתר עוד אלפי חולי קורונה שעלולים להדביק את סביבתם וצריכים להיות בבידוד.

9:45 – ישראל מוציאה 50% מהעובדים לחופשה. הנהלת ישראכרט בראשות המנכ"ל רון וקסלר והיו"ר אייל דשא החליטו להוציא כ-40%-50% מהעובדים לחופשה עד סוף מרץ על חשבון ימי החופשה שלהם ועד סוף אפריל העובדים הללו יעברו למתכונת של חופשה ללא תשלום.
בתןך כך, ההנהלה החליטה לחתוך 20% משכרה למשך שלושה חודשים. החלטות אלו עשויות להשתנות בהתאם להתפתחות המשבר.
(רחלי בינדמן)

9:30 – המוסד הביא 100 אלף בדיקות. במבצע מורכב אנשי המוסד הצליחו הלילה להביא לישראל 100 אלף ערכות בדיקה לנגיף
הקורונה, ובקרוב הם צפויים להביא עוד מיליונים. המוסד, שאינו מעורב בדרך כלל רכש, נרתם לנושא בשל המחסור הקריטי בערכות ולקח על עצמו את המשימה הזו. אנשי הארגון חיפשו ערכות בכל מקום אפשרי, והביאו ערכות מלאות משתי מדינות שונות.
גרף חולים בישראל
9:00 – מסתמן שמוסכים וחברות ליסינג יוכרו כמפעלים חיוניים לשעת חירום. ל"כלכליסט" נודע כי במהלך השבוע בוצעו פניות למשרד התחבורה במהלכן התבקש
המשרד להכיר בבוא היום במספר גורמים בענף הרכב כמפעלים חיוניים למשק, וזאת למקרה של סגר מלא שיאכף על ידי כוחות הביטחון. כך, נציגי איגוד יבואני הרכב כבר פנו למשרד התחבורה בבקשה להכיר במוסכים ובמערך החלפים של יבואני הרכב כמפעלים לשעת חירום, בין היתר כדי לספק שירתי תיקון לרכבים של כוחות הביטחון או לסירוגין של אזרחים שיוחרגו מהתקנות וזקוקים לרכב.
בנוסף, גם חברות הליסינג וההשכרה פנו למדינת ישראל בבקשה לקבל היתר כמפעל חיוני לשעת חירום. במקרה של חברות הליסינג, מדובר בגופים המונים עשרות אלפי מכוניות, שחלק גדול מהן מוצמד לאנשי כוחות הביטחון לנוכח העובדה שגם משטרת ישראל וגם צה"ל עושים שימוש במכוניות חכורות. מעבר לכך, גם חברי הכנסת נוסעים במכוניות חכורות.
(תומר הדר ואודי עציון)
מפת חולים בישראל
מצב החולים בישראל
היכן הם מטופלים
נושאים קשורים
פרימוז' רוגליץ' התמודד עם כל מה שהחיים זרקו עליו, ושרד כדי לזכות בג'ירו ד'איטליה – ענפים נוספים
מנכ"ל שופרסל: "הקמעונאים לא יכולים להשפיע משמעותית על עליות המחיר" – ynet ידיעות אחרונות
יוקר המחיה: נתניהו, במקום להקים עוד ועדה – תמנה פרויקטור ותתחיל לעשות – כאן | תאגיד השידור הישראלי