2 ביוני 2023

קורונה וירוס

אתר הקורונה הישראלי – עדכונים שותפים

קורונה: מספר החולים עלה ל-705, מתוכם 10 במצב קשה


הקורונה ממשיכה להתפשט בישראל: מספר החולים טיפס הבוקר (שישי) ל-705, בהם 10 במצב קשה. בין החולים ישנו גם רופא מהמחלקה האורתופדית במרכז הרפואי "פוריה". הוא הועבר לבידוד בית כשהוא במצב קל. בתוך כך, מנתוני שירות התעסוקה עולה כי מאז תחילת החודש נרשמו יותר מ-450 אלף מבקשי עבודה, כאשר קצב ההרשמה עומד על 6,000 לשעה. 

בנוסף, מאושפזים ארבעה חולים במחלקה הייעודית בבית החולים במצב קל. מהמרכז הרפואי נמסר כי "צוות היחידה למניעת זיהומים מבצע חקירה אפידמיולוגית. במידת הצורך ובהתאם להנחיות משרד הבריאות יינקטו פעולות נוספות". 

במקביל, המרכז הרפואי וולפסון דיווח על החמרה במצבם של מספר חולי קורונה, כאשר בסך הכל מאושפזים בבית החולים שלושה חולים במצב קשה, שניים מהם מונשמים ומורדמים ביחידה לטיפול נמרץ. מדובר באישה בת 67 עם מחלות רקע, גבר בן 45 ללא מחלות רקע, ואישה בת 91, מונשמת, לא יציבה, ומצבה קשה מאוד.

קורונה – שאלות ותשובות

שלושה חולים נוספים מאושפזים במחלקה לטיפול בקורונה מוגדרים במצב בינוני, בהם אישה בת 94, אישה בת 69 וגבר בן 74, מטופל דיאליזה. יתר המטופלים במצב קל. 

גם מבית החולים רמב"ם בחיפה נמסר כי בלילה חלה התדרדרות במצבו של חולה שאושפז במצב בינוני. הוא הונשם, הורדם והועבר לחדר טיפול נמרץ במחלקה, ומצבו מוגדר כעת קשה. מדובר בגבר בשנות ה-70 לחייו עם מחלות רקע.

אמש, כאמור, דווח כי מספר החולים עלה ל-677, בהם שישה במצב קשה, 13 במצב בינוני ו-644 במצב קל, כאשר 14 חולים נוספים החלימו מהנגיף. בסך הכל מאושפזים 266 חולים בבתי החולים, 86 בביתם ו-47 במלון. 

"לא צריך להשתמש במסיכות"

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, התייחס בגלי צה"ל לעלייה במספר הנדבקים, ואמר כי "אנשים ברחוב לא צריכים להשתמש במסיכות, במקרים מסוימים זה יכול אפילו להזיק. בואו נשאיר את המסיכות לאנשים שבאמת צריכים אותן".

על הטענות לפיהן מיגון צוותי הרפואה מפני קורונה אינו מספק, אמר: "צריך לשמור את המיגון לטובת מי שמטפל בחולי הקורונההאמיתיים. הרופאים לא צריכים להשתמש במסיכות 24/7, אלא רק כשהם מטפלים באנשים עם חשד לקורונה".

בהתייחס למחסור בערכות בדיקה לקורונה, הבטיח גרוטו כי "נתחיל לייצר מטושים פה בארץ החל מהשבוע הבא. מקווה שלא נצטרך להגיע למצב של שימוש בקיסמי אוזניים, כמו שקורה במקומות אחרים בעולם".





קרדיט – פורסם לראשונה