

צוות טיפול נמרץ בבית חולים בהמבורג עובר הדרכה על מכונת הנשמה, מארס 2020. ניתוק חולה מונשם ממכשיר הנשמה נגד רצונו ורצון המשפחה הוא אירוע קטסטרופלי צילום: POOL/רויטרס
אחד המצרכים החיוניים להתמודדות עם מגפת הקורונה הוא כמובן מכונות הנשמה. על פי משרד הבריאות, בישראל יש כרגע כ–1,400 מכונות הנשמה זמינות, ומאות מכונות נוספות אמורות להפוך לזמינות ממקורות נוספים, אולם אם התרחישים שלפיהם יהיו בישראל 5,000 חולים מונשמים יתממשו, לא יהיו מספיק מכונות הנשמה.
לפיכך, בישראל נעשה מאמץ גדול להשיג מכונות נוספות, מכל אפיק אפשרי. במשרד הבריאות אומרים שהוזמנו 12 אלף מכונות הנשמה מחברות ציוד רפואי בחו"ל, אך לאלה יידרש זמן רב להגיע בשל התחרות והביקוש העצומים בעולם. חברת מדטרוניק (Medtronic), מחברות הציוד הרפואי הגדולות בעולם, הגבירה בימים אלה הייצור, ובין השאר משתפת פעולה עם חברת טסלה כדי להסב פסי ייצור של פאנלים סולריים לייצור מכונות הנשמה. "קיבלנו מאות הזמנות ממשרד הבריאות, והצלחנו להשיג כמה עשרות מכונות הנשמה שיגיעו לקראת סוף אפריל, ולאחר מכן נקבל עוד", מסביר ירון יצהרי, מנכ"ל מדטרוניק ישראל.
בינתיים, החברה אוספת מבתי חולים ומרפאות מכונות הנשמה קיימות שישבו במחסנים בשל תקלות שונות. "המעבדה שלנו, המונה עשרה מהנדסים וטכנאים, הפסיקה לעבוד על כל דבר אחר, ופועלת כעת רק כדי להשמיש את מכונות ההנשמה. עד כה השמשנו 15 מכונות והעברנו אותן לבתי החולים", אומר יצהרי.
בה בעת, שורה של חברות ציוד רפואי ישראליות, סטארט־אפים ומפתחים עצמאיים, לצד החברות הביטחוניות הגדולות, נמצאים במרוץ נגד הזמן ובמאמץ יוצא דופן לפתח ולייצר מכונות הנשמה.
נושאים קשורים
מגבלות הקורונה הוסרו: חשש מזרם מהגרים בגבול מקסיקו
קורונה? בארצות הברית הכריזו על מגפה חדשה
תושב כפר קאסם נעצר בחשד להונאת ביטוח לאומי במיליוני שקלים – Makor Rishon